Кошик
66 відгуків
+380675638131
УкраїнаДніпропетровська областьНовомосковск
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Кошик
ПРЕОБРАЖЕНИЕ - здравый образ жизни

Мед

Мед

Що може мед? Практично всі - це і ліки, і дієтичний продукт, і імуностимулятор, і навіть підгодівля для тварин і рослин.

Нижче будуть описані основні властивості меду. А також найбільш відомі сфери його застосування, де отримані хороші результати.

Але завжди необхідно пам'ятати, що продукти бджільництва до кінця не вивчені, в плані позитивного впливу на людський організм. А це означає, що сфера їх застосування ширше і вплив ефективно буде навіть в невказаних нижче областях.

Але самий головний плюс – в натуральності і корисності продуктів, даних нам самою Природою. А якщо Ви помітили, в ній немає ніякого застою і зайвого!

Продукти бджільництва здатні зцілити від будь-якої недуги.

Властивості меду та його вплив на організм людини:

- антиалергічну;

- антибіотичну;

- антитоксичний;

- благотворно впливає на кишкову флору;

- загальнозміцнюючий;

- надає омолоджуючу дію і сприяє довголіттю;

- підвищує витривалість до різних несприятливих зовнішніх чинників, у т. ч. радіацію;

- підвищує розумову і фізичну працездатність, сприяє відновленню сил при стомленні;

- підвищує стійкість до різних отрут;

- позитивно впливає на діяльність різних органів і систем організму;

- протизапальний;

- протипухлинний;

- протирадіаційне;

- ранозагоювальний;

- регулює обмін речовин;

- регулює секрецію кишечника;

- стимулює ріст тканин у тваринному і рослинному організмі;

- тонізуючий;

- покращує пам'ять і зір;

- покращує травлення і засвоюваність поживних речовин;

- покращує стан шкіри, омолоджує її;

- заспокійливий;

Рекомендації щодо застосування меду при:

- анемія;

- астенія, неврастенія, депресія, безсоння;

- вагітність;

- вегетативні неврози;

- запалення очей (кон'юнктивіт, кератит, ураження рогівки та її опіки);

- випадання волосся;

- гастрит;

- головні болі;

- дерматит;

- дистрофія міокарда;

- для стимуляції процесів регенерації;

- жіночі захворювання (ерозії, запалення матки і піхви, і т. д.)

- захворювання печінки і жовчовивідних шляхів;

- захворювання ротової порожнини;

- запори;

- імпотенція;

- ішемічна хвороба серця;

- порушення обміну речовин;

- нетримання сечі;

- гострі та хронічні захворювання верхніх дихальних шляхів і легенів;

- відставання в рості;

- перевтома і перетренованості у спортсменів;

- підготовка до операції;

- передчасне старіння;

- радіоактивне опромінення;

- рани, переломи, опіки, обмороження, фурункули;

- зниження зору;

- зниження імунітету;

- зниження пам'яті;

- фізичне і розумове стомлення;

- хронічні захворювання нирок;

- хронічна інтоксикація;

- ентерити і коліти;

- виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки.

Будь-мед, вироблений бджолами без втручання людини (годування цукром) є натуральним і корисним. Ми вибираємо мед, виходячи з особистих переваг.

Мед у своєму складі складається з вуглеводів (40 видів) – приблизно 80%, вода – приблизно 20%, білків – приблизно 0.2-2%, амінокислоти (середній вміст вільних амінокислот становить близько 0.1%), мінеральні речовини (37 елементів), ферменти (понад 15), вітаміни В1, В2, В3, В6, РР, С; фітонциди.

Як правильно приймати мед.

Мед перед ковтанням розсмоктують у роті. Напої вживати з медом. Рекомендується щоденне вживання меду в дозі 0.5-1 г на 1 кг ваги тіла. При фізичних навантаженнях доза подвоюється.

Замініть споживання цукру на мед. Найкраще оздоровчу дію отримуємо, вживаючи мед натщесерце один або в суміші з пилком. Хочете отримати нешкідливе снодійне – на ніч розвести чайну ложку в склянці теплої води.

Просто необхідно запам'ятати – мед вживати щодня або в чистому вигляді, або разом з пилком або забрус.

Русь завжди була славна медами, як хмільними, так і напоями (суботні). Кілька рецептів у Вашу сімейну скарбничку.

  1. Монастирський мед.

На 1,5 кг меду беремо 4,5 л води, 3 ч. ложки квіток хмелю. Мед розмішати в кип'яченій воді, довести до кипіння і варити на слабкому вогні 3 години.

Хміль покласти в марлю, додати чистий камінчик і зробивши вузлик, опустити в емальовану каструлю з розчиненим медом. Прокип'ятити протягом години, періодично додаючи гарячу воду, по мірі википання.

Зняти з вогню, процідити через марлю в дерев'яну або скляний посуд, наповнивши її не більше ніж на 4\5 обсягу. Ставимо в тепле місце для бродіння (починається процес через 1-2 дні). Коли бродіння закінчиться, влити мед 1 стакан чаю (1 ч. ложка на склянку окропу), а потім процідити мед 2 рази через фланель. Пити можна відразу, але краще витримати в прохолодному місці протягом року. Тоді смак буде ще більш насиченим.

  1. Збитень звичайний (насправді їх безліч, підбирайте свої улюблені трави і прянощі).

Беремо 250 гр меду, 2 л води, 2 ч. ложки звіробою, 2 бутона гвоздики, 5 зерен чорного перцю, 0.25 ч. ложки порошку імбиру, 1 ч. ложка кориці, 2 ч. ложки м'яти.

Мед розвести в 2-х склянках води, кип'ятимо на слабкому вогні, знімаючи піну, проварюємо настільки, щоб суміші залишилося половина від початкової. В решті воді протягом 15 хвилин відварюємо прянощі в закритому посуді.

Даємо настоятися 10 хвилин, проціджуємо і додаємо сюди медову суміш. Підігріваємо, не доводячи до кипіння, і п'ємо. Посуд використовуємо емальований, скляний, а ложки – дерев'яні.

Всі збитні вживаються виключно в гарячому вигляді. Тому зберігайте в термосі.

Мед в суміші з іншими натуральними продуктами дає нові результати щодо оздоровлення нашого організму. Особливо проявили себе в цьому плані мед з корицею і прополісний мед.

з корицею

Інші статті